Logo_Final_Kleur_Transparant_Klein
Tandartspraktijk
TWEEDAAGSE CURSUS VAN KENTALIS TOTALE COMMUNICATIE VOOR MONDZORGMEDEWERKERS

Klik hier voor informatie en inschrijving

Een aanrader
De organisatie Kentalis heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de (bijzondere) mondzorg. Dit ondermeer door deze cursus te geven aan Kindertandartsen (i.o.) en Tandartsen Gehandicaptenzorg (i.o.). Het is een aanrader voor mondzorgverleners met affiniteit voor bijzondere patiënten. Geef je snel op!

De cursusdagen
1e Cursusdag vrijdag 09 september 2016
2e Cursusdag vrijdag 23 september 2016

Locatie
Vlampijpstraat 78, 3534 AR Utrecht
Lestijden: 09.30 – 16.30

Voor wie?
Deze cursus is voor (huis)tandartsen, mondhygiënistes en (preventie) assistentes met affiniteit voor patiënten waarbij de communicatie niet altijd even gemakkelijk verloop. Door het volgen van de cursus kunnen stress,angst en chaos gereduceerd worden. Het gaat om het bieden van een veilige situatie aan kwetsbare patiënten.
Belangrijk

In de cursus wordt gewerkt met opdrachten en casuïstiek.

Klik hier voor informatie en inschrijving

Kentalis heeft een flyer ‘Cursus Toepassen Totale Communicatie in de tandheelkundige zorg’ gemaakt.

Klik hier voor de flyer.

Ook heeft Kentalis een ‘Handleiding Communicatie rondom, voor, tijdens en na een tandartsbezoek’ en een fotoserie uitgegeven.

Klik hier voor de handleiding
Voor de fotoserie kunt u hier klikken

Kennis delen: Een review Habibe K. Cinici & GuteiDjalat (2015). De zorg aan patiënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

De inleiding:
Voor deze systematische review is onderzoek gedaan naar bestaande kennis en inzichten wat betreft de mondzorg aan mensen met ASS in de algemene tandartspraktijk.
Voorgaande literatuur laat zien dat de tandheelkundige zorg voor mensen met ASS al dan niet met een verstandelijke beperking nog in de kinderschoenen staan. Er is niet veel bekend over patiënten met autisme in de tandheelkundige zorg, waardoor er wordt vermoed dat er een handelingsverlegenheid is bij de mondzorg voor deze doelgroep. Dit kan zorgen voor een niet optimale kwaliteit van de zorg met/zonder verstandelijke beperking in de tandartspraktijk.


Klik hier voor het artikel

Alert nieuwsbrief
Mensen die geïnteresseerd zin in de nieuwsbrief kunnen zich aan melden voor een ‘alert’ via een mail naar jh.elhorst@quicknet.nl o.v.v. alert nieuwsbrief.

Wilt u een bijdrage leveren aan nieuwsbrieven of heeft u suggesties en/of opmerkingen, dan nodigen we u van harte uit contact met ons op te nemen via:
jh.elhorst@quicknet.nl

facebook twitter google-plus email