Logo_Final_Kleur_Transparant_Klein
Tandartspraktijk
Deelname onderzoek autismevriendelijke mondzorg

Beste nieuwsbrieflezers,
Safaa Soultana en Britt Steeghs, studenten Mondzorgkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen doen onderzoek naar de tevredenheid van ouders over de geleverde mondzorg (behandeling) door mondzorgprofessional bij kinderen bij wie autisme en een verstandelijke beperking is vastgesteld. Dit doen zijn middels een vragenlijst.

Het doel van hun onderzoek is aanbevelingen te formuleren zodat de mondzorg voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar met een autisme en een verstandelijke beperking te verbeteren

Het onderzoek is mede op initiatief van de werkgroep tot stand gekomen en past bij de onderzoeksagenda van de werkgroep

Wilt als betrokkenen ouders vragen de vragenlijst in te vullen
Klik hier op de linknaar de vragenlijst: De vragenlijst
of als bovenstaande link niet werkt hier: https://goo.gl/forms/C5htFKO8etof3SNL2

Een citaat uit een mail:
Wij zijn ouders van Klaas ( 12, ASS en een verstandelijke beperking). We hebben een moeizaam en traumatisch tandarts traject achter de rug. Klaas is panisch in de tandartsstoel. En kan niet langer dan 1 minuut blijven zitten. Afgelopen januari is Klaas onder narcose behandeld bij een Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Voordat dit zover was heeft dit 2 jaar geduurd om daar te komen. Wat resulteerde in het trekken van 3 kiezen en zijn 9 gaatjes gevuld. Lof voor de medewerkers van het CBT voor de wijze hoe ze Klaas behandelden, lief, professioneel en duidelijk. Het was heftig voor Klaas en ook voor ons. De dag zelf heeft hij het hele ziekenhuis bij elkaar gekrijst.

Met vriendelijke groet
Jan Elhorst
facebook twitter google-plus email
MailPoet